Bakłażanowe talarki w boczku

CZAS PRZYGOTOWANIA CZAS PRZYGOTOWANIA
30 min.

POZIOM TRUDNOŚCI POZIOM TRUDNOŚCI
łatwy

PORCJE PORCJE
8-10

SKŁADNIKI:

  • 8–10 plasterków boczku z wędzarni JBB Bałdyga
  • bakłażan
  • kula sera mozzarella
  • pomidor
  • pieprz i sól

DO PRZEPISU POLECAMY:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Bakłażana pokrój w poprzek w plastry, dopraw solą.
  • Odstaw na ok. 10 minut, aż puści sok. Osusz plastry ręcznikiem papierowym.
  • Grilluj bakłażana po obu stronach, aż lekko się zarumieni.
  • Pomidora i ser mozarella pokrój w plasterki. Ułóż je na zgrillowanym bakłażanie. Dopraw solą i pieprzem.
  • Owiń całość plasterkami boczku i grilluj, aż boczek się zarumieni.