Burgery z kiełbasą

CZAS PRZYGOTOWANIA CZAS PRZYGOTOWANIA
30 min.

POZIOM TRUDNOŚCI POZIOM TRUDNOŚCI
średni

PORCJE PORCJE
4

SKŁADNIKI:

  • 2 kiełbasy białe rusztowe JBB Bałdyga
  • 4 bułki do hamburgerów
  • papryka żółta
  • papryka czerwona
  • małe opakowanie jogurtu naturalnego
  • pęczek koperku
  • przyprawa grillowa
  • pieprz i sól

DO PRZEPISU POLECAMY:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Kiełbasę pokrój w plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Posyp przyprawą grillową.
  • Grilluj po obu stronach, aż kiełbasa się zarumieni.
  • Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój na mniejsze kawałki. Zgrilluj lekko.
  • Jogurt wymieszaj z posiekanym koperkiem. Dopraw solą i pieprzem.
  • Bułki przekrój na połówki, podpiecz do zarumienienia.
  • Na dolnych częściach bułek ułóż paprykę i kiełbasę. Polej sosem i przykryj górnymi połówkami.