CZAS PRZYGOTOWANIA
30 min.
POZIOM TRUDNOŚCI
średni
PORCJE
4
SKŁADNIKI:
- 2 kiełbasy białe rusztowe JBB Bałdyga
- 4 bułki do hamburgerów
- papryka żółta
- papryka czerwona
- małe opakowanie jogurtu naturalnego
- pęczek koperku
- przyprawa grillowa
- pieprz i sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Kiełbasę pokrój w plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Posyp przyprawą grillową.
- Grilluj po obu stronach, aż kiełbasa się zarumieni.
- Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój na mniejsze kawałki. Zgrilluj lekko.
- Jogurt wymieszaj z posiekanym koperkiem. Dopraw solą i pieprzem.
- Bułki przekrój na połówki, podpiecz do zarumienienia.
- Na dolnych częściach bułek ułóż paprykę i kiełbasę. Polej sosem i przykryj górnymi połówkami.