CZAS PRZYGOTOWANIA
20 min.
POZIOM TRUDNOŚCI
łatwy
PORCJE
1-2
SKŁADNIKI:
- 200 g kiełbasy ze wsi #JBB
- 1 cukinia
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 3 duże ziemniaki
- 1 cebula
- natka pietruszki
- ½ szklanki bulionu
- oliwa do smażenia
- sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- W garnku rozgrzej oliwę i zrumień cebulę pokrojoną w kostkę.
- Dodaj kiełbasę pokrojoną w talarki oraz pokrojone w kostkę papryki.
- Podsmażaj wszystko przez chwilę. Całość zalej bulionem i zagotuj.
- Dorzuć pokrojone w półplasterki ziemniaki, dopraw solą i pieprzem i duś pod przykryciem około 10 minut.
- Po tym czasie dodaj pokrojoną w półplasterki cukinię i duś kolejne 10 minut, aż warzywa będą miękkie.
- Danie posyp natką pietruszki.