CZAS PRZYGOTOWANIA
40 min.
POZIOM TRUDNOŚCI
łatwy
PORCJE
16
SKŁADNIKI:
- 50 g fileta wędzonego z indyka JBB
- 8 jajek
- 10 pieczarek
- 2 dymki ze szczypiorkiem
- kilka łyżek majonezu
- sól i pieprz
- oliwa do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek. Przekrój na pół i delikatnie wyjmij żółtka.
- Dymki wraz ze szczypiorkiem posiekaj. Pieczarki i indyka drobno pokrój.
- Rozgrzej oliwę, zeszklij dymki wraz ze szczypiorem, dodaj pieczarki, indyka i smaż, aż nabiorą złocistego koloru, następnie przestudź.
- Żółtka rozetrzyj widelcem, połącz z podsmażonym farszem i dodaj kilka łyżek majonezu.
- Dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Połówki jajek obficie napełnij farszem.