Jaja faszerowane

CZAS PRZYGOTOWANIA CZAS PRZYGOTOWANIA
40 min.

POZIOM TRUDNOŚCI POZIOM TRUDNOŚCI
łatwy

PORCJE PORCJE
16

SKŁADNIKI:

  • 50 g fileta wędzonego z indyka JBB
  • 8 jajek
  • 10 pieczarek
  • 2 dymki ze szczypiorkiem
  • kilka łyżek majonezu
  • sól i pieprz
  • oliwa do smażenia

DO PRZEPISU POLECAMY:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek. Przekrój na pół i delikatnie wyjmij żółtka.
  • Dymki wraz ze szczypiorkiem posiekaj. Pieczarki i indyka drobno pokrój.
  • Rozgrzej oliwę, zeszklij dymki wraz ze szczypiorem, dodaj pieczarki, indyka i smaż, aż nabiorą złocistego koloru, następnie przestudź.
  • Żółtka rozetrzyj widelcem, połącz z podsmażonym farszem i dodaj kilka łyżek majonezu.
  • Dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Połówki jajek obficie napełnij farszem.