Kanapka zajączek

CZAS PRZYGOTOWANIA CZAS PRZYGOTOWANIA
7 min.

POZIOM TRUDNOŚCI POZIOM TRUDNOŚCI
łatwy

PORCJE PORCJE
wg uznania

SKŁADNIKI:

  • szynka biebrzówka Masarnia u Józefa
  • ser Gouda w plastrach
  • szczypiorek
  • serek śmietankowy puszysty
  • rzodkiewka
  • chleb pełnoziarnisty
  • oliwka czarna
  • ugotowane jajko

DO PRZEPISU POLECAMY:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Kromkę chleba posmaruj serkiem śmietankowym i posyp pokrojonym drobno szczypiorkiem.
  • Z plastra biebrzówki wykrój koło, z plastra sera żółtego wykrój mniejsze koło i ułóż kolejno na kromce.
  • Uszy wytnij z wędliny i sera i włóż pod plaster szynki.
  •  Pyszczek wykonaj z dwóch plastrów rzodkiewki, a nos i wąsy ze szczypiorku.
  • Oczy wykrój z białka jajka i z oliwki.