KROKIETY Z PASZTETEM

CZAS PRZYGOTOWANIA CZAS PRZYGOTOWANIA
30 min.

POZIOM TRUDNOŚCI POZIOM TRUDNOŚCI
łatwy

PORCJE PORCJE
wg uznania

SKŁADNIKI:

Pasztet delikatesowy extra z szynką JBB Bałdyga

farsz:

  •  200 g pieczarek
  •  2 cebule
  •  sól i pieprz do smaku

ciasto naleśnikowe:

  •  3 jajka
  •  300 ml mleka
  •  1/2 szklanki wody
  •  300 g mąki
  •  1 łyżka oleju
  •  sól do smaku

panierka:

  •  bułka tarta
  •  2 jajka
  •  olej do smażenia

DO PRZEPISU POLECAMY:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Na tarce utrzyj pieczarki, cebule pokrój w drobną kostkę.
  2. Podsmaż całość na oleju, doprawiając solą i pieprzem.
  3. W międzyczasie przygotuj ciasto naleśnikowe: do miski dodaj jajka, mleko i wodę, wymieszaj, dopraw solą, dodaj mąkę, wyrób ciast na gładko, dodaj olej.
  4. Smaż naleśniki na gorącej patelni.
  5. Każdy naleśnik posmaruj pasztetem, nałóż farsz pieczarkowy i zwiń krokiet.
  6. Panieruj w rozmąconym jajku i bułce tartej.
  7. Smaż na złoto na oleju