CZAS PRZYGOTOWANIA
30 min.
POZIOM TRUDNOŚCI
łatwy
PORCJE
wg uznania
SKŁADNIKI:
Pasztet delikatesowy extra z szynką JBB Bałdyga
farsz:
- 200 g pieczarek
- 2 cebule
- sól i pieprz do smaku
ciasto naleśnikowe:
- 3 jajka
- 300 ml mleka
- 1/2 szklanki wody
- 300 g mąki
- 1 łyżka oleju
- sól do smaku
panierka:
- bułka tarta
- 2 jajka
- olej do smażenia
DO PRZEPISU POLECAMY:
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Na tarce utrzyj pieczarki, cebule pokrój w drobną kostkę.
- Podsmaż całość na oleju, doprawiając solą i pieprzem.
- W międzyczasie przygotuj ciasto naleśnikowe: do miski dodaj jajka, mleko i wodę, wymieszaj, dopraw solą, dodaj mąkę, wyrób ciast na gładko, dodaj olej.
- Smaż naleśniki na gorącej patelni.
- Każdy naleśnik posmaruj pasztetem, nałóż farsz pieczarkowy i zwiń krokiet.
- Panieruj w rozmąconym jajku i bułce tartej.
- Smaż na złoto na oleju