Łódeczki parówki

CZAS PRZYGOTOWANIA CZAS PRZYGOTOWANIA
15 min.

POZIOM TRUDNOŚCI POZIOM TRUDNOŚCI
łatwy

PORCJE PORCJE
1

SKŁADNIKI:

  • 2 parówki Polanki
  • 2 jajka
  •  ¼ pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
  • 30 g żółtego sera tartego
  • oliwa

DO PRZEPISU POLECAMY:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Parówki natnij wzdłuż, zostawiając około 1 cm od brzegów.
  • Aby uformować łódeczkę włóż 2 wykałaczki do każdego brzegu.
  • Tak przygotowane łódeczki ułóż na posmarowanej oliwą patelni, wbij do środka łódki jajko, posyp kawałkami czerwonej papryki i podsmaż chwilę.
  • Łódeczki przełóż do naczynia, posyp żółtym serem i zapiecz około 10 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.