Mini paszteciki z kminkiem

CZAS PRZYGOTOWANIA CZAS PRZYGOTOWANIA
35 min.

POZIOM TRUDNOŚCI POZIOM TRUDNOŚCI
średni

PORCJE PORCJE
16-20 szt.

SKŁADNIKI:

  • Pasztet Na okrągło
  • ciasto francuskie
  • 1 jajko
  • kminek cały

DO PRZEPISU POLECAMY:
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Ciasto francuskie rozwijamy, wzdłuż jednego boku układamy kawałki pasztetu.
  • Zwijamy w rulonik, dociskając brzegi ciasta. Odcinamy gotowy rulon.
  • Czynności powtarzamy na pozostałej części ciasta, tworząc kolejne ruloniki.
  • Gotowe rulony kroimy w poprzek na mniejsze paszteciki.
  • Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy kminkiem.
  • Paszteciki pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez ok. 20–25 minut.