Muffiny z szynką

CZAS PRZYGOTOWANIA CZAS PRZYGOTOWANIA
50 min.

POZIOM TRUDNOŚCI POZIOM TRUDNOŚCI
łatwy

PORCJE PORCJE
1-2

SKŁADNIKI:

  • szynka Biebrzówka Masarnia u Józefa
  • 190 g mąki pszennej
  • 70 g roztopionego masła
  • 1 jajko
  • 150-200 ml mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • suszone pomidory
  • czarne oliwki
  • świeża bazylia
  • sól, pieprz

DO PRZEPISU POLECAMY:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • W misce mieszamy suche składniki.
  • W drugim naczyniu łączymy mokre składniki (wlewając 150 ml mleka).
  • Zawartość obu naczyń mieszamy (jeśli masa jest zbyt gęsta dolewamy jeszcze trochę mleka).
  • Do ciasta dodajemy pokrojoną szynkę, kawałki suszonych pomidorów, połówki czarnych oliwek i listki świeżej bazylii.
  • Delikatnie mieszamy i przelewamy do foremek sylikonowych.
  • Muffiny pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury. 180 stopni Celsjusza przez około 25-30 minut.