CZAS PRZYGOTOWANIA
35 min.
POZIOM TRUDNOŚCI
łatwy
PORCJE
1-2
SKŁADNIKI:
- ciasto francuskie
- 100 g pomidorów krojonych z puszki
- 2 parówki Polanki
- 100 g papryki kolorowej
- Oregano
- Bazylia
- Ser biały w plasterkach, np. kozi
- Kapary
- Rukola
DO PRZEPISU POLECAMY:
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Ciasto francuskie przekrój w 2/3 wysokości i większą połowę podziel na 6 prostokątnych kawałków. Ułóż ciasto na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Do naczynia włóż pokrojone w plasterki parówki, pomidory, pokrojoną w kosteczkę kolorową paprykę, dopraw wszystko oregano, bazylią i solą
- Powstały farsz ułóż na prostokątnych płatach ciasta
- Z pozostałej części ciasta wytnij cieniutkie paseczki i ułóż na farszu zlepiając brzegi
- Zapiekaj w rozgrzanym piekarniku do 180°C przez 25 minut
- Z rukoli zrób włosy, z serka wytnij kółka, a z kaparów oczy.