ROGALIKI Z CIELASZKAMI

CZAS PRZYGOTOWANIA CZAS PRZYGOTOWANIA
30 min.

POZIOM TRUDNOŚCI POZIOM TRUDNOŚCI
łatwy

PORCJE PORCJE
wg uznania

 

 

SKŁADNIKI:

  •  4 kiełbaski Cielaszki JBB Bałdyga
  •  1 płat ciasta francuskiego
  •  200 g sera tartego

sos:

  •  2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka majonezu
  •  kilka kropli sosu Sriracha (opcjonalnie)
  •  oregano

 

 

DO PRZEPISU POLECAMY:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Cielaszki przekrój na pół.
  • Z ciasta francuskiego wytnij koło, a następnie pokrój na 8 części.
  • Każdy trójkąt posmaruj ketchupem, posyp tartym serem, oregano i ułóż Cielaszki.
  • Zwiń rogaliki, rozłóż na blaszce, posmaruj rozmąconym jajkiem i obsyp sezamem.
  • Piecz 20 min w 200 °C.