Rolada ze schabówką w przyprawach

CZAS PRZYGOTOWANIA CZAS PRZYGOTOWANIA
60 min.

POZIOM TRUDNOŚCI POZIOM TRUDNOŚCI
średni

PORCJE PORCJE
2-3

SKŁADNIKI:

  • 400 g schabówki w przyprawach
  • 500 g pieczarek
  • ciasto francuskie
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • oliwa
  • zioła prowansalskie
  • świeża pietruszka
  • sól i świeżo mielony pieprz

DO PRZEPISU POLECAMY:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Schabówkę w przyprawach JBB pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż na oliwie, aż się zarumieni.
  • Dodaj do tego pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Smaż aż cebula się zeszkli.
  • Dodaj pokrojone pieczarki i dopraw solą, pieprzem oraz ziołami, smaż aż woda z pieczarek nie odparuje.
  • Farsz posyp pokrojoną pietruszką.
  • Rozłóż ciasto francuskie i ułóż na nim przestudzony farsz.
  • Całość zwiń w zwartą, ścisłą roladę i nie zapomnij o zlepieniu brzegów.
  • Roladę przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Wierzch rolady posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp ziołami prowansalskimi.
  • Piecz przez 35 minut w 180°C.