Rollsy na pizzy

CZAS PRZYGOTOWANIA CZAS PRZYGOTOWANIA
30 min.

POZIOM TRUDNOŚCI POZIOM TRUDNOŚCI
średni

PORCJE PORCJE
2-3

SKŁADNIKI:

  • szynka Sołtysówka JBB
  • oliwki
  • żółty ser lub starty ser mozzarella
  • passata
  • oliwa z oliwek
  • koncentrat pomidorowy
  • bazylia
  • pieprz i sól

DO PRZEPISU POLECAMY:

PRZYGOTOWANIE SOSU:


Wymieszaj 2 łyżki koncentratu, 3 łyżki passaty, 1 łyżkę oliwy z oliwek, posiekaną bazylię, sól i pieprz do smaku.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Rozłóż gotowy spód do pizzy, posmaruj sosem pomidorowym, rozsyp starty
    żółty ser lub ser mozzarella, a następnie nałóż plasterki szynki Sołtysówki.
  • Całość zwiń w rulon i pokrój w plastry o grubości minimum 3 cm.
  • Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 230 °C przez ok.
    15-20 minut, aż ciasto będzie wyrośnięte i przyrumienione.