CZAS PRZYGOTOWANIA
30 min.
POZIOM TRUDNOŚCI
średni
PORCJE
2-3
SKŁADNIKI:
- szynka Sołtysówka JBB
- oliwki
- żółty ser lub starty ser mozzarella
- passata
- oliwa z oliwek
- koncentrat pomidorowy
- bazylia
- pieprz i sól
PRZYGOTOWANIE SOSU:
Wymieszaj 2 łyżki koncentratu, 3 łyżki passaty, 1 łyżkę oliwy z oliwek, posiekaną bazylię, sól i pieprz do smaku.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Rozłóż gotowy spód do pizzy, posmaruj sosem pomidorowym, rozsyp starty
żółty ser lub ser mozzarella, a następnie nałóż plasterki szynki Sołtysówki. - Całość zwiń w rulon i pokrój w plastry o grubości minimum 3 cm.
- Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 230 °C przez ok.
15-20 minut, aż ciasto będzie wyrośnięte i przyrumienione.