CZAS PRZYGOTOWANIA
30 min.
POZIOM TRUDNOŚCI
łatwy
PORCJE
SKŁADNIKI:
- 100 g fileta wędzonego z indyka JBB
- sałata lodowa
- 4 jajka
- 50 g żółtego sera
- 6 pieczarek marynowanych
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka chrzanu
- sól i pieprz
NA SOS:
- 150 ml słodkiej śmietanki
- 3 łyżki chrzanu
- sól i biały pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz ze skorupek, a następnie przekrój na pół.
- Sałatę lodową pokrój w paski.
- Filet z indyka i żółty ser pokrój w słupki.
- Pieczarki marynowane pokrój w plasterki.
- Sezam upraż na suchej patelni.
- Potem wymieszaj sałatę, filet z indyka, ser, pieczarki i jajka.
- Majonez połącz z jogurtem oraz chrzanem, dopraw solą i pieprzem.
- Sałatkę polej sosem, delikatnie przemieszaj, posyp sezamem.