CZAS PRZYGOTOWANIA
40 min.
POZIOM TRUDNOŚCI
łatwy
PORCJE
2-3
SKŁADNIKI:
- boczek z beczki JBB
- kiełbasa śląska spec JBB
- pieczarki
- kolorowa papryka
- czerwona cebula
NA MARYNATĘ
- 7 łyżek oliwy z oliwek lub oleju
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki przyprawy do grilla
- pół łyżeczki czosnku granulowanego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Składniki na marynatę mieszamy w miseczce.
- Boczek i kiełbasę kroimy w mniejsze plasterki i zanurzamy na chwilę w marynacie.
- Cebulę kroimy w plasterki.
- Kolorowe papryki w mniejsze kawałki.
- Na patyczki grillowe nabijamy na przemian wszystkie składniki szaszłyków w dowolnej kolejności.
- Grillujemy do miękkości warzyw.