Szaszłyki z kiełbasą i boczkiem

CZAS PRZYGOTOWANIA CZAS PRZYGOTOWANIA
40 min.

POZIOM TRUDNOŚCI POZIOM TRUDNOŚCI
łatwy

PORCJE PORCJE
2-3

SKŁADNIKI:

  • boczek z beczki JBB
  • kiełbasa śląska spec JBB
  • pieczarki
  • kolorowa papryka
  • czerwona cebula

NA MARYNATĘ

  • 7 łyżek oliwy z oliwek lub oleju
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki przyprawy do grilla
  • pół łyżeczki czosnku granulowanego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Składniki na marynatę mieszamy w miseczce.
  • Boczek i kiełbasę kroimy w mniejsze plasterki i zanurzamy na chwilę w marynacie.
  • Cebulę kroimy w plasterki.
  • Kolorowe papryki w mniejsze kawałki.
  • Na patyczki grillowe nabijamy na przemian wszystkie składniki szaszłyków w dowolnej kolejności.
  • Grillujemy do miękkości warzyw.

DO PRZEPISU POLECAMY:

DO PRZEPISU POLECAMY: