CZAS PRZYGOTOWANIA
25 min.
POZIOM TRUDNOŚCI
średni
PORCJE
1-2
SKŁADNIKI:
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1,5-2 szklanki mleka
- 100 g świeżego szpinaku
- sól do smaku
- olej do smażenia
DODATKOWO:
- serek śmietankowy
- szynka soczysta JBB
- pomidorki koktajlowe
- szczypiorek
- sałata
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Do naczynia wlej mleko, dodaj jajka oraz szpinak.
- Całość zmiksuj blenderem na gładką masę.
- Do masy dodaj mąkę oraz szczyptę soli, całość ponownie zmiksuj do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego.
- Przygotowane ciasto odstaw na około 15 min.
- Na rozgrzaną patelnię wlej niewielką ilość oleju i usmaż naleśniki.
- Naleśniki posmaruj serkiem, ułóż na nich plastry z szynki soczystej JBB, następnie roladę pokrój w 2 cm plastry.
- Głowę ślimaka zrób z pomidorka koktajlowego, oczy i buźkę z serka śmietankowego, a różki zrób ze szczypiorku.