Szpinakowe ślimaki

CZAS PRZYGOTOWANIA CZAS PRZYGOTOWANIA
25 min.

POZIOM TRUDNOŚCI POZIOM TRUDNOŚCI
średni

PORCJE PORCJE
1-2

SKŁADNIKI:

  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1,5-2 szklanki mleka
  • 100 g świeżego szpinaku
  • sól do smaku
  • olej do smażenia

DODATKOWO:

  • serek śmietankowy
  • szynka soczysta JBB
  • pomidorki koktajlowe
  • szczypiorek
  • sałata

DO PRZEPISU POLECAMY:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Do naczynia wlej mleko, dodaj jajka oraz szpinak.
  • Całość zmiksuj blenderem na gładką masę.
  • Do masy dodaj mąkę oraz szczyptę soli, całość ponownie zmiksuj do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego.
  • Przygotowane ciasto odstaw na około 15 min.
  • Na rozgrzaną patelnię wlej niewielką ilość oleju i usmaż naleśniki.
  • Naleśniki posmaruj serkiem, ułóż na nich plastry z szynki soczystej JBB, następnie roladę pokrój w 2 cm plastry.
  • Głowę ślimaka zrób z pomidorka koktajlowego, oczy i buźkę z serka śmietankowego, a różki zrób ze szczypiorku.