Zajączki z jajek

CZAS PRZYGOTOWANIA CZAS PRZYGOTOWANIA
25 min.

POZIOM TRUDNOŚCI POZIOM TRUDNOŚCI
łatwy

PORCJE PORCJE
8

SKŁADNIKI:

  • Szynka Biebrzówka Masarnia u Józefa
  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • szczypiorek
  • rukola
  • kapary
  • czarna oliwka
  • sól, pieprz

DO PRZEPISU POLECAMY:
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Najpierw ugotuj jajka na twardo, następnie przekrój je na pół, wyjmij żółtka i zblenduj je.
  • Szynkę pokrój w kostkę, wrzuć do żółtek, dodaj łyżkę jogurtu oraz przyprawy do smaku i dokładnie wymieszaj.
  • Gotową pastę nakładaj do połówek jaj.
  • Wierzch posmaruj majonezem i udekoruj, tak aby powstał zajączek. Oczy wytnij z oliwki, uszy z szynki, nos zrób z kapara, a wąsy ze szczypiorku.
  • Jajka możesz podać na rukoli lub sałacie.