CZAS PRZYGOTOWANIA
25 min.
POZIOM TRUDNOŚCI
łatwy
PORCJE
8
SKŁADNIKI:
- Szynka Biebrzówka Masarnia u Józefa
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- łyżka jogurtu naturalnego
- szczypiorek
- rukola
- kapary
- czarna oliwka
- sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Najpierw ugotuj jajka na twardo, następnie przekrój je na pół, wyjmij żółtka i zblenduj je.
- Szynkę pokrój w kostkę, wrzuć do żółtek, dodaj łyżkę jogurtu oraz przyprawy do smaku i dokładnie wymieszaj.
- Gotową pastę nakładaj do połówek jaj.
- Wierzch posmaruj majonezem i udekoruj, tak aby powstał zajączek. Oczy wytnij z oliwki, uszy z szynki, nos zrób z kapara, a wąsy ze szczypiorku.
- Jajka możesz podać na rukoli lub sałacie.