Zapiekane parówki w cieście ziołowym

CZAS PRZYGOTOWANIA CZAS PRZYGOTOWANIA
40 min.

POZIOM TRUDNOŚCI POZIOM TRUDNOŚCI
łatwy

PORCJE PORCJE
1-2

SKŁADNIKI:

  • parówki z szynki JBB
  • ser typu gouda
  • masło

SKŁADNIKI NA CIASTO:

  • szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • garść świeżych ziół: bazylia, pietruszka, koperek
  • sól i pieprz

DO PRZEPISU POLECAMY:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.
  • Naleśniki smażymy na niewielkiej ilości oleju na małej patelni.
  • Parówki zawijamy w placki naleśnikowe.
  • Formę do zapiekania smarujemy masłem, układamy zawinięte parówki i posypujemy startym na tarce serem.
  • Całość zapiekamy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 °C przez około 20 min.