CZAS PRZYGOTOWANIA
10 min.
POZIOM TRUDNOŚCI
łatwy
PORCJE
1-2
SKŁADNIKI:
- ciasto francuskie
- 1 serek śmietankowy np. Almette
- 100 g żółtego startego sera
- 2 pokrojone parówki Polanki #JBB
- pół łyżeczki czosnku suszonego
- pół łyżeczki oregano
- sól i pieprz
- jajko
DO PRZEPISU POLECAMY:
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Do miseczki włóż serek, czosnek, oregano, żółty ser oraz pokrojoną parówkę, następnie wymieszaj wszystko za pomocą łyżki. Dopraw solą oraz pieprzem i ponownie wymieszaj.
- Z ciasta francuskiego wykrój około 8 trójkątów.
- Na każdym kawałku od szerszej strony połóż farsz, zawiń w rogaliki.
- Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, następnie posmaruj rozmąconym jajkiem.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut.