Zawijasy dla dzieci

CZAS PRZYGOTOWANIA CZAS PRZYGOTOWANIA
10 min.

POZIOM TRUDNOŚCI POZIOM TRUDNOŚCI
łatwy

PORCJE PORCJE
1-2

SKŁADNIKI:

  • ciasto francuskie
  • 1 serek śmietankowy np. Almette
  • 100 g żółtego startego sera
  • 2 pokrojone parówki Polanki #JBB
  • pół łyżeczki czosnku suszonego
  • pół łyżeczki oregano
  • sól i pieprz
  • jajko

DO PRZEPISU POLECAMY:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Do miseczki włóż serek, czosnek, oregano, żółty ser oraz pokrojoną parówkę, następnie wymieszaj wszystko za pomocą łyżki. Dopraw solą oraz pieprzem i ponownie wymieszaj.
  • Z ciasta francuskiego wykrój około 8 trójkątów.
  • Na każdym kawałku od szerszej strony połóż farsz, zawiń w rogaliki.
  • Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, następnie posmaruj rozmąconym jajkiem.
  • Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut.